POW!

En av linjeturene til Ski og Surf er Pudderjakt. Hva er det? Det går ut på å dra til steder hvor det er best snø og stå på ski i ti dager. Enkel plan! Før vi dro på tur hadde vi en runde i klassen og snakket om forventninger til turen. «Digg snø, sol, god stemning» ble gjentatt flere ganger. Enkel oppskrift! Og – digg snø, sol og god stemning ble det.

Noen dager før vi dro på tur, hadde det snødd i fjellene i området rundt skolen, på Sunnmøre og i Romsdalen. Værmeldinga meldte sol på nordvestlandet og flere minusgrader. Et godt utgangspunkt, tenkte vi. Forventningene ble ikke akkurat lavere.

Sjurd Stordal
Se det for deg: Urørte fjellsider med silkemyk puddersnø, blå himmel og bratte fjell rundt deg.

Fjord

Onsdag morgen satt vi oss i minibussen på vei mot Blæja i Norangsdalen på Sunnmøre. Turen opp til Blæja er omgitt av bratte, majestetiske og snødekte fjell, og toppen byr på fantastisk utsikt over Hjørundfjorden. Sola gikk gradvis lenger ned mot horisonten, og fargene på himmelen gikk fra å være lyseblå til varme nyanser av rosa. Og midt i solnedgangen startet vi nedkjøringen. 1420 høydemeter med utsikt og myk puddersnø. Dette var dag èn. De neste dagene viste seg å bli ganske like som denne drømmedagen.

De neste dagene tilbrakte vi på Strandafjellet. Der var vi en dag i trekket, og to dager på toppturer i området. Videre tok vi turen til Valldal, hvor vi dro på toppturer der også. Med lokalkjent linjelærer fra Valldal, fikk vi guiding på høyt nivå.

Hav

Snøforholdene på Nordvestlandet var meget gunstige. Selv helt ute ved havgapet var det snø og minusgrader. Derfor gikk en av turene til Gamlemsveten utenfor Ålesund. Vi begynte turen litt senere enn vanlig for å time solnedgangen på toppen. Turen starta helt nede i fjæra, og etterhvert som vi gikk oppover fjellet, så vi bare mer og mer av havet og fjellene rundt. På toppen fikk vi utsikt over Sunnmørsalpene, fjellene i Romsdalen, og i den andre retninga var havgapet, hvor sola sakte men sikkert dykka ned.

Liva Bårdsen
Rett og slett bare magisk! - Maria Henriette Ellingsen

Etter tre dager i Valldal, dro vi videre til Måndalen i Romsdalen. Romsdalen leverte den også. Turer opp til Mjølvafjellet og Kaldtinden bød på utsikt over kjente fjell som Store Vengetind, Kyrkjetaket, Romsdalshorn og Trollveggen. Og ikke minst: puddersnø!

I tillegg til pudder, fjell, sol og skikjøring var det sosiale en viktig del av turen. Fall på ski, måltider både i fjellsiden og rundt bordet og kveldssamlinger var også en viktig del av Pudderjakten, og satt virkelig prikken over i-en. Ingenting er som å dele gode opplevelser med gode venner.

Liva Bårdsen

Kort oppsummert:

  • 64 sjokoladeplater
  • 7500 høydemeter
  • 5000 bilder
  • 1 knekt ski
  • 2 knekte skibindinger
  • 15 gnagsår
  • Utallige gode minner

Man kan jo ikke be om så veldig mye mer enn dette. Vi føler oss utrolig heldige som har opplevd nordvestlandet fra sin beste side i ni dager.

 

Tekst: Liva Bårdsen