LOGGBOKA 22.09.2018

Skutetur med orkan i kasta

Turen med Statsraad Lehmkuhl er eit av årets høgdepunkt, – sjølv om ein må snu midtvegs.

Den siste tida har det rulla inn rikeleg med lavtrykk, regn og vind, og det toppa seg no denne veka. Måndagen forlet alle elevane skulen, og mønstra på som medseglarar på Statsraad Lehmkuhl, med Lerwick på Shetland som mål. Vi visste at det var meldt kraftig vind, men optimismen var stor!

Ute på det opne havet vart det imidlertid klart at det melde veiret kom til å auke ytterlegare på, og kaptein Marcus Seidel valde å snu skuta. Med orkan i kasta var det ikkje noko alternativ å fortsette over havet. Kapteinen skriv på Facebook-sida til skipet: «Etter en kuvending i vaktskiftet i går kveld, ble kursen satt østover igjen som planlagt, og etter et døgn med seiling ankom vi Sognesjøen i stiv-sterk kuling ved lunsjtider i går. Vi fortsatte et lite stykke innover Sognefjorden i løpet av dagen for å finne le og ly for stormpasseringen som var ventet. Våre svært så entusiastiske medseilere fra Nordfjord Folkehøyskole er fortsatt veldig motiverte for å delta i alle aktiviteter og de takler alle oppgavene veldig bra».

Og her ser dåkke bildebevis på at kapteinen hadde heilt rett: turen blei gjennomført med masse god stemning og med mykje gøy ombord.

Forsidefoto: Ingeborg Klungerbo