Med Minibuss tilbake til buldringens opprinnelse

Fontainebleau er den mest populære buldredestinasjonen i verden og et perfekt sted for både proffe og nybegynnere i buldring. Det var nettopp i Fontainebleau at buldring oppstod rundt 1850. Opprinnelig oppsøkte klatrere området for å trene til lengre klatreekspedisjoner i alpene. Heldigvis for oss har buldring blitt en sport i seg selv og skogen rundt Fontainebleau er den flotteste lekeplass for både små og store. Skogen rundt den lille byen inneholder mange ulike buldrefelt. Den er proppfull av store sandsteiner. Sandstein er den perfekte stein for klatring mye fordi den har så god friksjon.

Fontainebleau
Fontainebleau

Vår tur begynte i en av skolens minibusser, den med best seter. Reisens første etappe var en pensjonistfest på Kielfergen, før vi lukket dørene og suste gjennom Europa. Etter mye allsang, utallige bussleker og store mengder utenlandsk godteri var vi endelig fremme i det flotte huset vi skulle bo i ved Fontainebleau. Allerede neste morgen var vi i gang med buldring.

Ute i skogen fikk vi alle utfordret oss i møte med de store steinene. Noen kjente på høydeskrekk og alle fikk prøvd seg på ny buldreteknikk. Vi besøkte flere ulike buldrefelt og fikk testet mange ulike bulder. I løpet av turen kjente vi på tydelig utvikling og mestring. Det var kjekt å få fokusere på buldring over en lenger periode sammen som klasse. Buldring er en sosial aktivitet fordi man kan samarbeide om å finne løsningen på buldreproblemet.

Dagene vi ikke buldret var vi turister i Fontainebleau og Paris. Vi storkoste sammen på tur med buldring, sightseeing, croissant og baguetter. Tilbake i Norge satt vi igjen med gode minner, bedre klatreferdigheter og nærmere 50 timer i minibuss bak oss.