LUKK
Heim / Hurrungane


Hurrungane

Stippen våres Ida tror vi har en kjærlighet for Hurrungane, for selv om værmeldinga viste 18 m/s og regn, snø og sludd så skulle vi på tur.
Publisert 24.04.2013

Området Hurrungane har mange av de villeste toppene i Norge, med 24 topper over 2000 m. Vi startet å kjøre etter mandagsvasken mot turtagrø, og videre opp mot bommen på Tindevegen. Vi slo opp campen i starten av Ringsdalen, etter 1/2 times gange. Som vanlig lagde vi lemur, toalett og badunerte teltene godt, iom at det var meldt en del vind og nedbør. Dagen etter våknet  vi å var klare for å gå på tur, været derimot var ikke fullt så klart. Vi var klar over at vi ikke kom til å nå toppen, så vi seig oppover mot Dyrhaugsryggen. På ca 1400 m ble vi bedre kjent med vinden som herjet, det blåste opp skikkelig og sikten ble forverret en del. Så noen snudde der og resten fortsatte ett lite stykke opp, men vi måtte snu seneste klokken 14.00 for været skulle forverre seg en del da. I teltet på kvelden hadde Kristian og Ida blitt enige om at det ikke var noe vits å være der lenger, så vi fikk beskjed om at dagen etter skulle vi ned fra fjellet og overnatte i hytta til ei i klassen. Noe som ble tatt godt i mot. Vi slo ned teltene og pakket sakene og satte nesa nedover. Onsdagen ble da brukt til tørking og lading av kroppen.

Sånn skulle det vel egentlig sett ut, men på grunn av været så vi ingenting! Dette er ett bilde fra vår rektor Tore Humstad, fra en av hans tidligere ekspidisjoner! 

På Torsdag ble vi informert om at det kom til å komme mange overraskelser, men lite viste vi da at det kom til å bli ett slit. Les neste turrapport fra uka HER< På

RELATERT INNHALD