LUKK
Heim / «Vinterjakt» etter rype


«Vinterjakt» etter rype

Kalenderen viser tirsdag 19. september, og jakt og fiske drar av gårde tidligere enn vanlig, med kurs for Tyindalen, som ligger i nærheten av Filefjell. Nå skulle det jaktes på rype.




På onsdags morgen våkner vi dessverre opp til elendig vær. Det ligger tåke i fjellet, regner og blåser surt. Men skal man få skutt rype må man ut, og vi kler derfor godt på oss, og legger ut med friskt mot. Motivasjonen synker derimot raskt, når det ikke er noe rype å se, og det i tillegg begynner å snø. Dette skaper kalde fingre, og etter en stund er det godt å komme tilbake til hytta vi bodde på, for å spise lunsj.

JOF_uke38_Jørund(1)

Bilde: Jørund Bratheim

Etter lunsj drar vi ut igjen, og fortsetter å jakte, og nå er hellet mer med oss. Vi ser mer rype, og ender også opp med å få skutt fire ryper.

Etter at dagens jakt er ferdig er vi så heldige at fjorårets kull har lagt igjen hjortekjøtt til oss, som Per lager en bedre middag av.

JOF_uke38_Maria(1)

Bilde: Maria Hellebust

Neste dag er været nesten like dårlig, forskjellen er at snøen har blitt til regn. Vi bestemmer oss derfor for samme opplegg som forrige dag.

Fredag prøver vi oss en kort tur på jakt før vi reiser tilbake igjen til skolen, men dette gir ikke så bra uttelling, vi ender opp med kun en rype. Det positive er derimot at været har blitt litt bedre, tåka ligger ikke så tett, og det regner ikke så mye.

JOF_uke38_Maria(2)

Bilde: Maria Hellebust

Etter en uke med mye dårlig vær ender vi opp med ni ryper, noe som må betegnes som et middels resultat. Vi kan derimot skylde på at været ikke var med oss, dårlig vær gjør at rype blir liggende å trykke, og dermed vanskelig å finne. Det dårlige været gjorde også at flere meldte avbud i løpet av uka, på grunn av sykdom eller klissvåte klær, som gjorde det lite fristende å gå ut igjen. Det dårlige været gjorde også at vi fikk god bruk for tørkerommet på hytta vi bodde på, og vi var veldig takknemlige for å bo på hytte istedenfor telt.

Forsidebilde: Anja Gustavsen

RELATERT INNHALD