LUKK
Heim / Ut på tur aldri sur


Ut på tur aldri sur

Uke 35 var en interessant og travel uke for fjellsport, målene var mange men ikke alle ble nådd.
dsc0194

Uke 35 – Fjellsport

Onsdag 30.august

Det første på programet var klatring, målet var at alle skulle bli trygg på både klatring og sikring. Siden det regnet ute dro vi til Trivselshallen på Sandane og klatrehallen der. Dette er en veldig fin hall med 14 oppmerkede ruter av ulik vanskelighetsgrad. Vi starta med litt innføring i generell sikring, før vi klatra og sikra en stund på topptau. Etter lunsj gikk vi over til å klatre og sikre på led, noe som er litt mer krevende og tungt. Vi fikk også info om hva vi ikke måtte gjøre. Likevel klarte alle seg kjempebra og vi hadde en fantastisk dag! På kvelden hadde vi en kvelddsamling. Her hadde Marie et ord for kvelden. Det var en lek for å bli bedre kjent.

bilde2png         1bilde3

Torsdag 31.august

Rett etter frokost fant vi frem våtdrakter, spruttrekk og vester som vi tok med ned til fjorden. Her lå det kajakker, nok til at halvparten kunne ut å padle samtidig. Alle gjennomførte det samme opplegget. Vi starta med en oppvarming der vi gikk på hverandres kajakker uten å dette i vannet. Det var det imidlertid ikke alle som klarte. Deretter fikk vi demonstrasjon i kameratredning og prøvde det ut selv. Det er veldig kjekt å kunne hvis noen velter. Det går ut på at en person holder kajakken til den som har velta slik at han eller hun kommer seg oppi igjen. Videre lærte vi cowboyredning, som er en metode for å komme seg oppi kajakken igjen helt alene. Til slutt fikk vi demonstrert T-redning og eskimorulle. Dette er metoder for å komme seg opp igjen uten å forlate kajakken.

img_20170831_195747           

Vi spiste lunsj på stranda før vi returnerte til skolen. Her pakket vi alle sakene våre i minibussen og satte kusen for Sageflåten. Det er ett av Norges fineste utendørs klatrefelt, med mange ruter og ulike vanskelighetsgrader. Vi kom frem etter en rask proviantering på butikken, og da var allerede Ekspedisjon der. De dro da vi skulle starte å klatre, men da kom regnet… Det gjorde at fjellet ble veldig glatt og sleipt, noe som førte til at klatringa ble ekstra utfordrende. Mens noen tok denne utfordringen på strak arm, gikk de andre for å sette opp presenninger og lage mat. Kveldens meny besto av kyllingwok på bål – en kjempesuksess. Litt senere på kvelden tørka det litt opp og det ble rigget til både klatring og rappellering.Kveldssamlinga ble veldig våt fordi det starta å sprutregne. Likevel klarte vi å kose oss med vaniljesaus, litt blåbær og marshmellows. Brage hadde ordet for kvelden. Det handlet om positiv innstilling, noe denne klassen har veldig mye av. En fin avslutning på en ellers super dag.

    

Fredag 1. september

I dag var egentlig planen å gjennomføre en Via Ferrata i Loen. Da vi sto opp halv seks (!!!) for å lage frokost, var likevel ikke været helt på lag. Det hadde regna hele natta og det var mange våte soveposer og klær. Fordi det også hadde regna i Loen og hele ruta var glatt og usikker, ble vi derfor liggende noen timer til i soveposene. Etter frokost og pakking satte vi kursen mot Sandane og Trivselshagen igjen. Her ble det nok en dag med klatring innendørs, sikring og etablering av fremtidens prosjekter. Alle fikk godkjent brattkort – det er vi veldig stolte av!

dsc_0229

Etter tre dager med klatring er armer og bein slitne, men vi gleder oss allerede til linjedagene neste uke J

RELATERT INNHALD