LUKK
Heim / Team exped på første tur


Team exped på første tur

Den første onsdagen i skoleåret dro hele skolen på tur. Ekspedisjonslinja ble godt kjent på kort tid da vi gikk de første to dagene bare oss. Flotte folk, fint vær og gode bålkunnskaper sørget for god stemning hele veien.
Etter bare 4 dager på skolen dro alle på overnattingstur. Ekspedisjonslinja gikk gjennom Traudalen på vei opp til snaufjellet. På veien måtte en elv krysses mange ganger, men når alle var på tilbudssiden og hjalp hverandre gikk det lett. Opp fra dalen gjennom Ljoren tok vi mange høydemetere på kort tid og vi fikk igjen bruk for litt dytting og draing på hverandre. Dette var ikke noe problem, og alle kom seg opp med stil.

Vi slo leir rett under det nordlige Styggvatnet. Her tente vi bål og kom fort inn på personlige historier og store spørsmål. Det finnes få fellesskap som de som skapes på tur og rundt bål, så denne gjengen kommer til å bli nære fort. Natta ble tilbrakt under åpen himmel og undertegnede har sjeldent sovet bedre. Man sover gjerne godt når man er omringet av så mange flotte personer.

Morgenen etter sto vi opp, fyrte opp et lite bål og spiste frokost. Etterhvert kom vi oss av gårde og vendte nesen mot Vidstøylsegga. På toppen slo vi oss ned for å ta en liten matbit, men plutselig lå noen og snorka. Dermed ble det en litt lenger pause, men vi hadde god tid. Etter sovepausen vandret vi videre mot Haugen hvor resten av skolen også var på vei. Da vi kom frem ventet bading og badstutelt etterfulgt av en bedre middag og bålkos.

Nå var hele skolen samla og allsang og samtaler fløt inn i hverandre. Til tross for alle menneskene der, samlet ekspedisjon seg sammen på natta hvor vi igjen sov under åpen himmel. Det var en fantastisk stjerneklar natt. Undertegnede ønsket egentlig ikke å sovne, for det betød at jeg ikke fikk se mer på himmelen. Dagen etter skulle vi hjem, og skolen ble delt opp i ulike turer, alt ettersom hvor langt man ønsket å gå.

Allerede den første dagen på tur var jeg overbevist at å starte på Nordfjord var den beste avgjørelsen i hele mitt liv. Etter tre dager med denne gjengen var jeg ikke mindre sikker.

 

RELATERT INNHALD