LUKK
Heim / Skredkurs med Ski og surf sammen med Jakt og fiske


Skredkurs med Ski og surf sammen med Jakt og fiske

Skisesongen er i gang og da er det på tide å lære om snøskred.
Uken startet med en felles teoridag på skolen, der vi lærte det mest grunnleggende om skred og farer i snø. Dagen etterpå bar det til fjells med jakt og hytte. Det hadde vi gledet oss stort til, fordi det ryktes at jakt og fiske alltid spiser shmuud mat (på hytte). Vi tok på fellene, spente skia og strammet sekken for så å sette kursen mot det beryktede fjellet Ola hans. Jonki guidet oss rundt i skredfarlig terreng, men han viste oss den beste vei: ”Følg rygg vær trygg.” Det var en strålende dag med mye læring og god nedkjøring. Da mørket senket seg og en sliten ski og surf klasse kom til den nedlagte skolen, kunne vi endelig slappe av. Jakt og fiske eller mat og hytte som vi liker å kalle dem, hadde nemlig laget tidens middag. Vår egen superfriluftslivkokk Per Momrak lekte seg på kjøkkenet, og lagde en hjortegryte som blomstret på tungen og pirret smaksløkene. Lenge siden vi har smakt så god mat!!

g0044680

Vi våknet raske og kvikke i den gamle gymsalen hvor natten hadde funnet sted. Til gjengjeld for den schmuude middagen, måtte vi i kokelag 2 (Mathias, Adriaan, Sofie og Hanna) lage frokost til resten av gjengen. Ikke uventet levde frokosten opp til gårsdagens middag, hvor vi fråtset i både egg, ROASTBIFF, majo og evig med grønnsaker. Med magen full av gode (økologiske) råvarer hadde vi (heldigvis) energi til nok en topptur.

Fokuset på denne turen var ikke å nå toppen, men å konstruere et skred til øvelse.

dsc_3108

Vi delte klassen i to, og satte i gang med forskjellige skredøvelser. Gjennom hele dagen hadde det snødd jevnt og det ventet oss pudder! Alt i alt en fin og lærerrik uke sammen med jakt og fiske. 

gopr4691PS: Takk til Synne Bråten som tok med seg litt pudder på bursdagen hennes! :) 

RELATERT INNHALD