LUKK
Heim / O-o-oppover!


O-o-oppover!

Glovarm gymsal, kaldt basseng, bratt fjellvegg: intet kan rokke ved vind&vatn sin grunnmur: nemlig godt humør. Musklene kan verke så mye de vil, turen settes ei på spill. Berget det er hardt og glatt, friluft er livets store skatt!
Som en kickstart på dagen, kjørte Jonki på med en “rolig” tabataøkt. For dem som plasserer ordet “tabata” i boksen med ord som en ikke vet hva betyr, er dette en treningsform der styrke og kondisjon blir til en herlig, spenstig, effektiv superkombo. For samtlige, en svært gjennomvåt opplevelse. For å virkelig utnytte dagens potensiale i det ekstreme, dro klassen inn til svømmehallen i Trivselshagen, Sandanes stolthet, for å øve på å rulle i elvekajakk. Krevende, lett, smertefullt, traumatisk, helt sykt morsomt; samme aktivitet kan beskrives med mange ord. Mye ble lært, vann i bihuler fortært, etterhvert fikk flere til rullingen. De dristigste lot seg falle fra tre-meteren fastspent i kajakken.

Etter onsdagens strabasiøse aktiviteter, hastet Vind&Vatn av gårde sammen med Fjellsport til Nordfjords indre; Loen og Via Ferrata, “tidlig en torsdags morgen”. Helt nøyaktig omtrent kl 07:40. Noen støle armer her, eller noen svette panner der hadde ikke noe å si for levetiden på den gode viben. Via Ferrata er italiensk og betyr “jernveien” på norsk. Det er en klatresti med jernvaier, der jernsteg er satt inn i fjellet på de bratteste og mest krevende partiene. Det bar raskt oppover, og for samtlige en fremdeles svært gjennomvåt opplevelse. Utstyret var fresht, og folkene enda freshere. De aller fleste satte stor pris på vaieren, som ble nokså flittig brukt. Ikke bare én, men hele to ganger krysset vi et juv. Første gang over ei hengebru, andre gang over en vaier. Noen våghalser digga den luftige affæren, mens andre, nærmere akrofobiske personer, var ikke like gira på juvkryssingen. Til tross for potensielt risikofylte omstendigheter, kom alle seg helberget, helsinnet og helhjertet opp til Hoven, 1011 m.o.h.

Tåka som lå lavt og tett i turens startfase, hadde lettet da hele gjengen speidet utover Vestlandets vakre flora og fauna, fjorda og fjella. Til noens overraskelse, og alles fornøyelse, lå den nyåpnede restauranten Hoven, som lett kan ankommes ved Loen Skylift, perfekt til på toppen av fjellet. Innvendig kunne man nyte et glass eplemost, investere i en pose peanøtter, eventuelt benytte seg av restaurantens høyteknologiske toaletter. Sistnevnte ble nok satt størst pris på av oss elever (not sponsored). En vellykka tur rett og slett, helt fløte! Og som den kjære barnesangartisten, Bjarte Leithaug skrev så fint: “Oppover, høyere, himmelen blå,

ingenting kan stoppe oss nå!” Vil si det oppsummerer uka relativt, ganske, veldig bra!

RELATERT INNHALD