LUKK
Heim / Kiting med KRIK på Flatefjellet


Kiting med KRIK på Flatefjellet

Buss Nordfjord-Kleivane: rundt 3 km. Skigange Kleivane – Flatfjellet: også det rundt 3 km. At vi har så gode kitemuligheter så nært skolen er et stort privilegium. Det er bare det at KRIK ikke benytter seg av det - i vårt tempo bruker vi nemlig lett tre timer på denne distansen. Men humøret skal det ikke stå på. Selv om klassen kanskje ikke er den mest effektive har vi fått noen fine timer på Flatefjellet med kiteinstruksjon og gode muligheter til å prøve, feile, hoppe, falle, bli dratt eller flyte deilig etter kiten.




Onsdag var en helt utrolig dag værmessig og forholdene kunne ikke blitt bedre. Vi fikk prøvd å styre kiter og ble kjent med hvordan den oppfører seg i vinden. Etter hvert fikk også mange prøvd seg med ski på beina. I det ene øyeblikket følte man seg skikkelig god. Kontroll på kiten og god flyt. Du trodde nemlig det var du som styrte kiten. I det neste øyeblikket ligger du paddeflat med armene foran deg og kjenner hvordan munnen blir fylt med snø (se for deg en tengefilm) og innser at det er kiten som styrer over deg.

Men KRIK fikk flere dager på Flatefjellet. Torsdag var været litt så som så og vinden gjorde det vanskelig å kite. Fredag var godværet på plass igjen, og man skulle tro de som kitet denne dagen hadde kitet i flere år! Her snakker vi elever med stålkontroll på kiten med de perfekte traversene over marken. Det var hvertfall nesten sånn i noen øyeblikk.

Å fy Flate for noen fine dager vi har hatt!

RELATERT INNHALD