LUKK
Heim / Et spennende brebesøk


Et spennende brebesøk

En regntung morgen i starten av september dro Norske Eventyr i vei mot Haugabreen, en brearm av Myklebustbreen. I forkant hadde vi fått opplæring i breutstyr og sikkerhet. Turen skulle by på både en dramatisk hendelse og en etterlengtet overraskelse.
img_7086

Vi slo leir ca en times gange unna breen. Været var grått og regnet lå tungt i lufta, men i gruppa var det sol. Spente på første møte med breen dro vi opp, fikk på oss utstyret, hogget stegjernene og isøksene inn i blåisen og startet å gå oppover brearmen. Området viste seg ikke fra sin beste side værmessig, så det gjaldt å holde seg i bevegelse. Vi testet ut isskruer og så på spektakulære isformasjoner. En av dem gikk vi litt for nærme, og et overheng av is knakk rett foran nesa på flere av oss. Dette kunne gått riktig ille, men heldigvis slapp vi unna med skrekken. Etter dette satte vi kursen tilbake mot leiren hvor det var tid for middag og kveldssamling.

1img_7109Neste dag var heller ikke værmessig med oss, men planen var å gå opp på breen igjen. Vinden rev i teltene om natta, og morgenen møtte oss med tåke og regn. Gleden i gruppa var derfor stor da læreren Annichen og vår gode hjelper Lars Anders fortalte at vi i stedet skulle bryte leir og dra på bremuseet på Fjærland. Nyhetene framkalte både jubel og gledestårer. På museet fikk vi gratis kakao og innsikt i bre og klima på en litt varmere og tørrere måte.img_7089

RELATERT INNHALD