LUKK
Heim / Gåsejakt i elendig vær


Gåsejakt i elendig vær

Jakt og fiske har fullført sin årlige tur til Harøya for å jakte gås, og alt i alt ble det en vellykket jakt, på tross av dårlig vær.
På onsdags morgen, første dagen etter at vi har kommet hjem fra påskeferie legger vi av gårde. Det er et godt stykke å kjøre til Harøya, i tillegg til at det er en god del ferger på veien, så vi kommer ikke hjem før et godt stykke ut på ettermiddagen. Vi rekker å sette opp lavoene og spise middag, før det er ut på jakt.

JOF_uke14-Jørund(1)

Bilde: Jørund Bratheim

Første kvelden på jakt varierer hellet ganske mye. Noen ser ikke en eneste gås, mens andre ser opp til flere gjess, og får i tillegg skutt. Uansett hell forrige kveld er alle oppe grytidlig neste morgen, og er klare for jakt. På gåsejakt sitter man stort sett stille ved et jorde, og venter på at det skal lande gjess, hvis man ikke kjører rundt og leter etter dem. Som oftest må du uansett snike deg inn på dem, noe som betyr en intens periode med spenning mens du åler deg bortover bakken. Denne morgenen blir nesten alle plassert ut på et eller annet jorde. Etter å ha kommet fram der hvor man skal sitte pakker man seg godt inn i en fjellduk, og sitter og venter, samtidig som man prøver å ikke sovne. Denne morgenen er det enda flere som lykkes med å skyte gås, og når vi sier oss ferdige for denne gang har beholdningen av gjess økt enda litt mer.

Når kvelden kommer er vi alle klare for enda mer jakt, og vi setter oss igjen ut på jordene.  En av utfordringene med gåsejakt er at en gås er en ganske liten blink, og det skal jeg erfare denne kvelden. Etter å ha krypt langs bakken, i klissvåt snø, er det få ting som er så frustrerende som å bomme på den gåsa du prøvde å snike deg inn på. Resten av den kvelden blir jeg sittende nokså våt inne i fjellduken, og irritere meg over det bomskuddet.

JOF_Uke14_Anja(1)

Bilde: Anja Gustavsen

Heldigvis for meg har jeg en siste mulighet neste morgen, før vi reiser tilbake igjen til skolen. I første omgang blir jeg satt ut på et jorde, men der kom det aldri noen gjess. Derfor blir jeg med i bilen, og vi kjører til vi finner noen gjess. Etter å ha sneket oss gjennom hagen til en, er jeg på skuddhold. Jeg kjenner at pulsen er litt høyere enn vanlig, på grunn av den forrige bommen, men heldigvis treffer jeg den gangen her.

Etter denne formiddagsøkta er resultatet at alle som var med på jakta fikk skutt gås, noe som er utrolig gøy. På vei tilbake er det ganske rolig stemning, de fleste er trøtte og gleder seg å komme tilbake til skolen igjen for å tørke klær og utstyr, etter tre dager hvor temperaturen har ligget rundt 0 grader, og det vekselvis har snødd og regnet.

Forsidebilde: Anja Gustavsen

RELATERT INNHALD