LUKK
Heim / En uke med nye høyder


En uke med nye høyder

Denne uken skulle Vind og Vatn få seg en klatreutfording og noen sinnssyke opplevelser.
Uken startet med at vi dro til Sagerflåten hvor vi klatrer på topptau og lærte å sikre hverandre. Dette skulle være en innledning til brattkortet som vi skulle ta på fredag denne uken.
Tirsdag tok Vind og Vatn turen mot Sunnmørsalpene sammen med KRIK klassen. Tirsdagen gikk til kjøring og å komme seg opp til Molladalen hvor vi skulle sette opp basecampen.

På tirsdagskvelden fikk vi litt informasjon om hvordan morgendagen kom til å bli pga. det var meldt mye nedbør og dårlig sikt som kunne skape utfordringer for tidligere planer. Planen ble derfor at begge klassene gikk hver for seg og Vind og Vatn skulle da prøve å først komme seg opp til en topp på ca. 1300 meter, som lå rett bak basecampen. Planen var så å prøve å gå videre men været så ut til å gå imot oss og vi måtte så ta turen nedover igjen. Onsdagskvelden ble brukt til innføring av sikring til tinderagling som vi kom til å få bruk for neste dag. Vi ble også delt i to grupper hvor av den ene gruppen måtte starte dagen 04.30 mens den andre 08.30. Disse gruppene besto av en blanding av Vind og Vatn og KRIK klassen.
For de som startet torsdagen 04.30 ble den første delen av turen gått med hodelykt. Dette var spennende og utrolig gøy. Denne dagen var målet å komme seg opp til Mohns-topp og Bladet.

Grunnen til at vi måtte deles i to grupper var for at det skulle bli minst mulig venting på toppen og en mest mulig effektivisering av ned pakkingen av basecampen. Alle som ønsket besteg både Bladet og Mohns-topp. Da vi hadde nådd toppene ble været bare bedre og bedre og det endte med at folk gikk i baris, sportsbh, shorts og til og med noen av guttene gikk kun i bokser på nedturen. Det ble også et bad på en del av elevene da de kom ned til basecampen. Så bedre vær kunne vi ikke fått denne dagen. På nedturen vippet solen ned i horisonten og folket fikk derfor tatt i bruk hodelyktene nok en gang denne dagen.

Fredag dro Vind og Vatn i trivselshagen og lærte seg å klatre og sikre på led. Deretter fikk vi tatt brattkort.

Så alt i alt har det vært en utrolig spennende uke med mange nye opplevelser og minner for livet!
 

RELATERT INNHALD