LUKK
Heim / Elvepadling i Våtedalen


Elvepadling i Våtedalen

Utfordrende, men vannvittig moro med padling. Onsdag til fredag la KRIK ut på en spennende reise i elvepadlingens verden. I løpet av disse dagene gikk vi utallige ganger i det kalde brevannet. Fra å være uvenner med kajakkene til etter hvert å bli ett med dem.
Dag 1 var det første gruppe som ble kastet ut i det kalde vannet i en fremmed kajakk. Mens gruppe 1 rullet rundt i vannet, bega gruppe to seg på tur til toppen av steinura med geitene. Etter å ha fått oss geitevenner for livet ble det et tårevått farvel da vi måtte dra ned til elva for å kle på oss drakter som på iskaldt vis levde opp til navnet våtdrakt.

Etter et kvarters slit med å få opp de trange og kalde våtdraktene bar det ut i vannet. Maria var da rask med å vise instruktøren vår hvorfor man bør ha et lynkurs i hva man skal gjøre, om man velter allerede før man kommer seg ut i vannet. Heldigvis, snartenkt som hun er, improviserte hun seg ut av kajakken og kom seg i sikkerhet. Etter rulling i vannet, kameratredning og litt grunnleggende padleteknikker gikk vi opp av elva og kjørte tilbake til skolen i tide til middag.

Dag 2:

En litt mer sliten, men fortsatt supergira Krik-gjeng satt seg i bussen 08.15 klare til avreise. Da vi kom fram til elva, hadde det planlagte overnattingsstedet til vår forferdelse blitt oversvømt av alt vannet som hadde kommet i løpet av natta. Det betydde at vi ikke kunne sette opp camp eller lage middag, men vi forskjøv problemet til senere og stålsatte oss til å hoppe ut i det iskalde vannet.

I dag var det vår gruppe som skulle først ut. Det ble ikke en så kald og røff start på dagen, når vi derimot startet med en lek og så repeterte litt av det vi hadde lært dagen før. Det var dårligere vær og kaldere vann i dag, så vi prøvde å holde oss mest mulig i bevegelse. Vi fikk prøve traversering, fra den ene elvebredden over til den andre. Med andre ord, vi skulle krysse strømmen og det var ikke bare, bare. Mange kantet, men det var syk stor spenning og mestringsfølelse når en klarte å komme seg over. Da vi var ferdig ventet 2 timer i en varm minibuss hvor vi slappet av, spiste lunsj, godteri, hørte på musikk og så på de andre i klassen prøve seg. Rundt klokken tre var alle ferdige, og vi kjørte av gårde for å finne et nytt sted å overnatte. Det endte med at vi var så heldige å få campe på en plen utenfor en nedlagt skole, hvor vi kunne låne do og et langbord ute. Det ble gitarspill, sang, god middag, historier og latter utover kvelden, samtidig som vi ble enda bedre kjent med hverandre.

Dag 3:

Vi våknet til en litt mindre overskyet dag og en litt mindre uthvilt gjeng, men humøret sto det ikke noe på! Vi mekka sammen en dødsdigg havregrynfrokost og pakket ned campen, før vi kjørte til elva som nå hadde blitt enda større! I bilen hadde vi loddtrekning, så gruppa vår fikk starte først igjen. Vi øvde litt på å traverser (krysse strømmen) og deretter fikk vi kjøre ned et stryk! Helge, vår instruktør, syns vi var klare og ferdig utlærte, så alle på gruppa gjennomførte uten å velte! Vi fikk ett sinsykt rush og en sinsyk mestringsfølelse. Og det beste av alt var at alle fikk stryk karakter!

RELATERT INNHALD