LUKK
Heim / Sola skinner på Smørstabbreen


Sola skinner på Smørstabbreen

I uke 37 bodde vi i Fjellsport midt på Sognefjellet, ved Krossbu. Her vandret vi på Smørstabbreen, besteg fjellet Storebjørn og utforsket kalkesteinsgrotter.
Sjå bildesere frå turen her

Etter en liten times kjøretur ble første stopp bremuseet i Fjærland. Der ble klassen introdusert for breens egenskaper og historie. Videre fortsatte kjøreturen til Sognefjellet hvor lavvoer ble satt opp, middager laget og glør fra bålet ble slukt av den kjølige fjellbrisen.

img_2870-2

Det var rundt en time å gå til Smørstabbreen. Når vi kom frem ble klassen ble delt inn i tre taulag, hvert med hver sin ledsager. Her fikk vi opplæring i ulike knuter, stegjernsteknikk og hvordan forsvarlig ferdsel skal foregå. Selv med bløte votter og samtlige ufarlige fall, var humøret og turmoralen på topp. Senere fikk vi alle bryne oss på isklatring. Dette viste seg å være en fin utfordring. Ettersom det tok litt tid for hver og en elev å bestige den kalde veggen, benyttet resterende ventetiden med å varme opp med ”macarena”.

Sola skimter over Storebjørn

Med snø opp til anklene var det duket for neste destinasjon, Storebjørn. En fjelltopp omkranset av snødekte isbreer som strekker seg 2222 meter over havet. Med solskinn stikkende i snøen og forholdsvis varm temperatur trasserte vi over den enorme breen. Da vi endelig nådde toppen av Storebjørn kom tåka sigende oppover breen, og utsikten forvant gradvis. Omkranset av tåke og noe regn kom vi oss trygt tilbake til campen. Som en avrunding på en fantastisk uke brukte vi fredagen på å utforske kalkstengrotter før bussen ventet. Dette var for mange av oss helt nytt og alle hadde det gøy. Konklusjonen er perfekt vær, gode turer og herlig taulag.

Sjå bildesere frå turen her

img_2698

RELATERT INNHALD