LUKK
Heim / Aktivitet sluker pudder i Sogndal


Aktivitet sluker pudder i Sogndal

Fra en noe bar skole i Gloppen til et snørikt Sogndal reiste gjengen i Aktivitet på topptur i tre dager. Tre dager med masse snø, fjell, ski, kulde, stjernehimmel, bål, blåtime og – viktigst av alt – masse glede og humør. Det er hvert fall ingen tvil om at Aktivitet koser seg på tur og digger livet sammen.
Første topp var Blåfjellet på tirsdag. På vei opp ble det tid til å kjenne solstrålene varme, se fjellene som ble mer og mer mektig for hver høydemeter vi gikk, og nyte all den digge og vakre snøen. Nedkjøringen ble i stor grad preget av noen hopp og dropp her og der, et par tryn i all den myke snøen, og mye fart og moro. Med store smil om munnen på hele gjengen og en bred enighet om at dette var en av de flotteste og morsomste toppturene, var neste stopp camp. Kort fra parkeringsplassen satte vi opp camp, nøt mat rett fra primusen (mat smaker sjeldent så godt som på tur), tente bål og grillet pinnebrød. Kvelden ble fylt med gode samtaler og mye latter. Lykkelige og noe kalde var det tid for å finne soveposen. Da var det bare å varme opp til teltmagi og en god natt søvn.

På onsdag var ikke solen like mye til stede som dagen før, men snøen var digg og det samme var livet. Vi gikk rett fra camp, oppover i skogen og litt over tregrensen. Nedkjøringen var like morsom som dagen før. Det ble et par turer opp i skogen før kvelden og middagen nærmet seg. Bålet ble minst like fint som kvelden før, og denne gangen med grillet marshmallows.

 Siste dag og siste tur ble gjennomført med mye prat på vei opp og enda litt mer pudder på vei ned. Det var nok en del som kjente at beina hadde blitt godt brukt i de foregående dagene, men det stopper ikke denne gjengen i å nyte hvert sekund med ski på beina. Med friske røde kinn og ruset på livet, var det en lykkelig og noe sliten gjeng i baksetet av minibussen som satte snuten mot skolen og vinterferie. Men først – i tradisjonen tro – var første stopp Baker Jon for å kjøpe bolle.

Aktivitet har skapt nok et friluftsliv-eventyr sammen, i den vakre naturen Norges vestland har å by på. Vi er skjønt enige om at livet er best ute, og at vår hverdag er bedre enn en hvilken som helst ferie.

RELATERT INNHALD