LUKK
Heim / 5 dagers rypejakt på Filefjell


5 dagers rypejakt på Filefjell

Til tros for at værmeldinga hadde meldt opp til 20mm regn, tåke, snø og kaldt så vendte vi minibussen opp mot filefjell for rypejakt.
Forventningene var ikke helt på topp, men det forbedret seg betraktelig da vi fikk se hytta vi skulle sove på. Badestamp, TV, Playstasjon, dusj og sofaer i massevis. Uka skulle vist ikke bli så ille alika vell.

Første dagen fordelte vi oss ut over terenget, lærer Per hadde med seg hunden sin Pippi så noen fikk prøve å gå med hund også. Det ble sett en del ful og dagen ga litt uttelling på 1 hare og 4 fugl. Etter at de fleste hadde gått 2,5 mil hjalp det godt på da vi kunne komme inn på hytta til nydelig hjortemiddag som Per hadde laget, slenge beina på bodet og lade opp til neste dag.

Dag 2 var ikke værmeldigen så bra så da ble jakta lagt opp deretter. Lite fugl sett og desverre ikke mer enn 1 treff. Slitene og våte vendte vi tilbake til hytta og fyrte opp i stampen og nøyt nok en delig middag Per hadde laget. Etter en ettermiddag intens fyring i stampen var det anntydning til noe lonk, men det stoppet ikke gjengen for å ta et forfriskende bad. 

Dagene fulgte med dårlig vær og lite fugl desverre. Det hadde vært jaktet en del i terrenget helgen før vi kom, noe som vi lærte ikke var helt optimalt. Og etter X antall mil på beinan kjente de fleste att de egentlig hadde fått nok rypejakt for noen dager. 

Etter og forgjeves ha venta på ekspedisjon som skulle komme innom hytta på torsdagskveld på sin 10 dagers tur vendte vi hjem med 1 hare og 5-1 ryper. En av elevene lærte at det ikke var nok å bare henge rypen etter hodet i galgen og etter en dag trasking  på fjellet var det bare hodet som hang igjenn på galgen så da ble vi en rype i manko.

Takk for turen!

RELATERT INNHALD