LUKK
Heim / Stisykling og elvepadling


Stisykling og elvepadling

Denne uka bestod av to dager stisykling og tre dager elvepadling for Ski&surf-klassen. Å pushe seg selv er en viktig del av hverdagen på folkehøgskole. Det fikk vi virkelig kjenne på denne uka!
Området rundt skolen er et mekka for stisykling, med flere lokale ildsjeler som har jobbet utallige dugnadstimer med å bygge sti. Klassen var likevel litt spente på hvordan det skulle gå i møte med røtter og steiner. Men når skolen i tillegg har kjøpt inn et stort sett med nye, fulldempa sykler som kjører over de fleste hindringer som en gjeng bulldosere, var det ikke noe problem. Den første dagen syklet vi i skogen, mens vi andre dag syklet opp på fjellet og fikk god oversikt over vårt nye hjemsted.

Padlingen startet på fjorden for at vi skulle venne oss til elvekajakkene. Etter å ha padlet i havkajakker tidligere, følte vi oss som en gjeng barn i radiobiler på en fornøyelsespark i elvekajakkene. Mens havkajakkene er store og stabile, hadde vi nesten ingen kontroll i elvekajakkene, og spant og kræsjet i hytt og pine. I starten skulle vi øve på ulike redningstyper ved tipping. Det var flere av oss som var litt nervøse for dette, spesielt t-redning, som vil si at man blir sittende i kajakken under vann helt til en annen kommer bort til deg med kajakken sin, som du tar tak i tuppen på, og dytter deg selv rundt og opp av vannet, fortsatt sittende i kajakken. Men etter å ha gjort det en del ganger og med en innleid instruktør som var sikkerheten selv, ble vi stadig mer komfortable.

Neste dag kjørte vi til en elv, som bød på litt større utfordringer enn den flate fjorden. Her øvde vi på kryssing av elv og manøvrering i strøm, før vi slo opp telt og lagde mat på primus. Siste dag fikk vi prøvd oss på et stryk, med ganske sterk strøm og en del steiner. Før vi startet med elvepadling var det nok ikke så mange som hadde sett for seg at de skulle klare å padle et slikt stryk, men med en jevn progresjon på opplegget føltes det ikke som et veldig stort steg. Og med grunntreningen på fjorden første dag gjorde det ikke noe at nesten alle tippet opptil flere ganger, selv om de fleste ikke hadde tålmodighet til å vente på t-redning i det kalde brevannet!

RELATERT INNHALD