LUKK
Heim / Idyll i Loen på Via Ferrata


Idyll i Loen på Via Ferrata

En torsdagsmorgen i slutten av oktober satte Norske Eventyr kursen mot enden av Nordfjorden med skolens seilskute Medvind. Turen gikk til vakre Loen og spektakulære Via Ferrata, en tur som bød på både adrenalin, syre i armene og magiske øyeblikk.
På stille fjord og med vakre høstfarger i fjellene putret Norske Eventyr inn mot Olden hvor vi ladet opp til en strabasiøs og lang fredag. Her hadde vi litt sightseeing, middag og en natt på kaia. Med såre kropper etter å ha sovet på asfalt eller på dekk i båten sto vi opp klokken fem fredagsmorgenen for å starte dagen.

1img_2200Vi kjørte Medvind inn til Loen og gikk opp mot starten av Via Ferrata. Her spente vi på oss klatreutstyret og startet å dra oss opp med vaieren som skulle ta oss opp til ca 1000moh. Etter hvert som vi bikket over tregrensa, ble turen stadig luftigere og mer spektakulær. Armer og rygg sved, men det var alltid verdt det når vi snudde oss og så utover Loen omringet av høye fjell med snø på toppene og blikkstille fjord. Noen pushet seg med høydeskrekk, mens andre bare nøt turen. Men tror nok alle kjente det da vi skulle gå over den beryktede hengebroa, og senere bare èn enkelt vaier. Da alle var vel på toppen av fjellet var det tid for å ta beina fatt og gå ei lita mil ned til Medvind. På tur tilbake til skolen ble det mørkt, og vi var tilbake på skolen i nitida. Slitne og trøtte etter en lang dag var vi, men det var stor enighet om at dette hadde vært en fantastisk og spektakulær tur. Mange var nok enig med seg selv om at Via Ferrata Loen, den skal jeg gjøre igjen.

1img_2176

RELATERT INNHALD