LUKK
Heim / Elvekajakk og klatring på sageflåten


Elvekajakk og klatring på sageflåten

Siste uke før høstferien tilbragte fjellsportklassen i elvekajakk og på klipper ute, omringet av vakker Vestlandsnatur. Stikkord: kajakkvelt, såre fingre, hvile i sola og deilige måltider.
Som oppvarming til elvepadling i ville stryk, lekte vi oss i elvekajakk på fjorden. Å sitte i en elvekajakk var en ny opplevelse. Kajakken responderte fort på bevegelser. Under en lek, som gikk ut på å kaste ti pasninger innad i laget uten at motstanderlaget klarte å ødelegge flyten, ble det mye bråe vendinger, plasking og dytting. Artig. Vi øvde også på velt, t-redning og eskimorulle (selv om de eneste som mestret rulla var læreren og stippen). 

Vi gikk fra smud vær på fjorden, til like smud vær på toppen av klatrefeltet, Sageflåten, der vi campet. Klatrerne på toppen av veggen nøt godt av solskinn, mens de som sikret kjente på den friske høstlufta. Det ble klatret mange ruter på topptau, og noen på led. 

Heldigvis fikk vi god restitusjonsmat. Det ble i løpet av to dager mekka både laks og kebab i pitabrød, tilberedt på steinheller, samt muffins og sjokoladeboller. Ikke feil. I tillegg bidro Krik med blåbærpai, allsang og god stemning da de dukket opp onsdag kveld. 

Nettene har vært kalde og klare. Da fjellsport torsdag morgen ankom elva i Våtedalen var det lite vann, og rim på breddene. Derfor valgte gjengen å dra til Ulva for å utforske enda flere klipper. Denne gangen med crashpadden på slep, klare for buldring. «Ah, jeg er så sår i fingertuppene!» sa Tobias Tveter etter disse dagene i nærkontakt med stein. En fornøyd lærer Erlend mente at da ble det passe med en ukes høstferie.

RELATERT INNHALD