LUKK
Heim / Fag / Linjefag / Bu og fritid / Takketale på avslutningsfest


Takketale på avslutningsfest

Kjære alle sammen!

Jeg er Didriks Pappa og har fått lov til å si noen ord om hva dette året på Bu & Fritid har betydd for Didrik og til Heidi, Espen, Anders, Jan og Elise, dere kjenner dere sikkert igjen i mye av det jeg skal si. 

Hva er det å være likeverdig når man betegnes som annerledes? Jo det er å gå på Nordfjord FHS blant dere fantastiske medelever, lærere, stipper, og alle hjelpere som er så fantastisk inkluderende! For de fleste av dere som har gått dette året på Nordfjord er det første gangen dere bor hjemmefra. Det er også mange foreldre som opplever at ungdommen for første gang flytter hjemmefra. Den har jeg som Didriks Pappa kjent på! Det er det man kaller en løsrivelsesprosess. Den kan være sår og spennende med mange nye utfordringer men ikke minst gleder! Det har det vært for meg som Didriks Pappa.

For de som har gått på Bu & Fritid er vel det noe som har krevd en god del mere forberedelser både før skoleåret kunne ta til men ikke minst i hverdagen. Disse unike og annerledes ungdommene har fått tett oppfølging, ett helt hav av omtanke og omsorg fra dere alle på skolen.

Hva har dette gjort med Didrik og hans like? Jo de har lært at dager kan være utfordrende i mestring av skigåing, buldring, padling, rengjøring og stell av hybel, vasking av klær, komme tidsnok, ta hensyn til andre ++ og det aller største – Finne sin plass i det unike sosiale fellesskapet Nordfjord FHS er.

Hva er det som gjør at en slik annerledes gruppe som Bu & Fritid passer inn ved linjer som ekspedisjon, norske eventyr, jakt & fiske etc? Linjer som for meg er «ekstremsport»? Jo det er at alle dere ungdommer har ett stort hjerte for å oppleve ikke bare dere selv men også andre unike annerledes som har litt mindre bagasje med seg når livets fortsettelse skal finne sted.

Tusen takk fra Didrik og oss foresatte for at Bu & Fritidslinjen er «minst like lik» som alle de andre linjene på skolen!

Lykke til videre i livet alle sammen!

RELATERT INNHALD