LUKK
Heim / Der ingen skulle tru at nokon kunne bu


Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Onsdag 9.-11. desember var Jakt & Fiske i Frønningen i Lærdal kommune. Frønningen er et stort, nesten ubebodd område hvor godseieren, Vilhelm, forvalter et av Norges største hjorteparadis. Vi i klassen hadde vært så heldige at vi ble invitert hit på hjortejakt.
PANG!

 

*Over radio: «Jeg har skutt på en hjort og den legger seg nå ned.»

*Per: «Gå bort til hjorten og bekreft at den er død. Prøver den å reise seg igjen skyter du et skudd i ho…»

PANG!

*«Bekrefter at hjorten er død. En flott fjorårskolle.»

Slik felte Jonas sitt første dyr, den første dagen, det første drivet på Frønningen.

Onsdag, presis klokken 05:45 dro vi fra Nordfjord. Alle var trøtte, men vi måtte rekke dagens eneste ferge over fjorden til Frønningen. På vei fra fergekaien og opp til hytten, kikket alle spent ut av vinduene i bilen for kanskje å få et glimt av en hjort i nattemørket.

Vel framme ved hytten, pakket vi raskt ut og forberedte oss til den første jakten. Ved lunsjtid hadde både Jonas og hundeføreren Torger skutt hver sin flotte hjort.

Etter lunsj fikk noen mulighet til å dra på skogsfugljakt i stedet for hjortejakt. Allerede lei av å sitte stille på post, spratt Kristian og Anton opp av stolen, tok på seg trugene og sprang ut i skogen med børsa på skulderen.

Etter mørkets frembrudd var vi tilbake på hytten og slukte en fantastisk hjortemiddag Per hadde forberedt.

Neste dag (torsdag) dro vi ut på nytt, i håp om å felle dobbelt så mange dyr som dagen før. Selv om det ble observert både storbukk, kolle og kalv, kom vi tomhendte tilbake til hytten.

Med et ønske om nye eventyr, dro Amalie, Kristian, Lars Kristian og Jonas ut på det de kalte skogsfugljakt. I realiteten trasket de rundt i en snøstorm etter hunden og studerte elgsporene de kom over.

Til middag fikk vi besøk av grunneieren Vilhelm. Utover kvelden fikk vi se videoer fra viltkamera fra området og utvekslet diverse jakthistorier.

Fredag ble en kort, dyrløs jakt, før vi spiste lunsj, ryddet ut av hytten og rakk 17:50-fergen tilbake til sivilisasjonen og mobildekning.

-          Jonas

 

RELATERT INNHALD